You are currently viewing Masterclass: Schotwonden

Masterclass: Schotwonden

Vorige week stond de masterclass wederom in het thema van de traumachirurgie met dit keer het onderwerp ‘Schotwonden’. De masterclass werd verzorgd door gastspreker Dr. Bronkhorst, traumachirurg in het HMC en tevens militair chirurg en kapitein-luitenant ter zee bij de Koninklijke Marine Reserve (KMR). 

Gezien het onderwerp stond deze avond in het teken van ‘Ballistiek’; de wetenschap en technologie achter kogels en kogelbanen. Om het medisch letsel van een schotwond te begrijpen is het erg belangrijk een goed beeld te hebben van het traumamechanisme. Het was dan ook een vernieuwend onderwerp voor de meeste van ons, desalniettemin zeer leerzaam! Uiteraard zat er nog een chirurgische twist aan de presentatie en sloten wij af met een interessante casus over een traumapati├źnt. 

Al met al was het weer een interessante masterclass voor onze leden waarbij veel nieuwe kennis is opgedaan. Wij willen Dr. Bronkhorst nogmaals hartelijk danken voor zijn aanwezigheid en inzet!

Leave a Reply