You are currently viewing Workshop heupprotheses

Workshop heupprotheses

Na de voorbereidende masterclass in april was het nu dan eindelijk zo ver: de workshop heupprotheses! In samenwerking met het bedrijf Link en orthopeden dr. Van der Linden en dr. De Witte was het mogelijk om twee sessies en drie oefenstations te faciliteren. Naast de orthopeden en medewerkers van Link waren drie orthopedie assistenten aanwezig voor voldoende persoonlijke aandacht. De leden konden oefenen met sawbones en instrumenten die ook in de echte operatiekamer worden gebruikt.
Na een korte herhaling van de theorie van de procedure kon het zagen beginnnen. Toen er een vlak oppervlak was gecreëerd van de proximale humerus, werd met een priem het gat voor de prothese geboord, waarna een mal voor de prothese in de humerus werd geslagen. Vervolgens moest de juiste maat prothese gekozen worden en mochten de studenten met het cement aan de slag. Het resultaat aan het einde van de twee workshop sessies? Zes succesvolle heupprotheseplaatsingen!
Wij danken de afdeling orthopedie van het LUMC en het bedrijf Link hartelijk voor deze fantastische middag!

Leave a Reply