Contactinformatie

Vragen over ons, het programma, of andere zaken? Stuur eenvoudig jouw vraag via ons contactformulier.

KvK: 64044661 | IBAN: NL67 ABNA 0542 5004 69
  • Postadres:Raamsteeg 47, 2311PL Leiden
  • Telefoonnummer:+316 44459281

Vragen? Neem contact op

FAQ

Over VCMS

De primaire doelstelling van de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten is het bieden van extra onderwijs in de chirurgische en aanverwante specialismen aan geneeskundestudenten. Dus indien je een interesse hebt in de chirurgie, of je nou een chirurgisch vak ambieert of niet, zal VCMS proberen om in die interesse te voorzien met kleinschalig onderwijs. Daarnaast proberen wij student en onderzoeker dichter bij elkaar te brengen.

Tijdens de activiteiten bij VCMS Leiden zal je kennismaken met de verschillende (aanverwante) specialismen van de chirurgie. Je zal in aanraking komen met chirurgische anatomie en beeldvorming, kennis opdoen van de ziektebeelden en operaties binnen de chirurgie en oefenen met chirurgische vaardigheden. Hierbij ligt de nadruk op inspireren en de verbreding van kennis. Door de verdiepende voorbereiding en de interactie met specialisten heb je zelf invloed op hoe diep je op de stof wil ingaan.

Wij vinden het belangrijk om kleinschalig onderwijs aan te kunnen bieden, waarmee leden een leercurve op kunnen bouwen. Dit is alleen mogelijk bij een vast aantal leden. Het is niet mogelijk om kleinschalige workshops te organiseren wanneer er een variërend aantal of een te groot aantal leden is. Gezien wij van de leden vragen om bij elke activiteit aanwezig te zijn, vragen wij best wat inzet en hopen we met de sollicitatie ook te voorkomen dat studenten zich opgeven zonder na te denken over hun schema het komende jaar. Tevens drukken wij daarom leden op het hart om na te denken of VCMS het volgende jaar ook nog in hun weekschema past.

Je kan solliciteren voor VCMS Leiden als je in het academisch jaar 2022-2023 het 1e jaar van geneeskunde doorlopen hebt en ingeschreven staat aan de medische faculteit. Twijfel je of jij tot deze groep behoort? Neem dan vooral contact met ons op via leiden@vcms.nl.

Bij de VCMS-afdeling is ieder jaar plek voor 50 leden. Gezien het lidmaatschap kan worden verkregen in het 2e en 3e jaar van de bachelor Geneeskunde, zullen doorstromende leden een deel van de plekken opvullen. Het is dus per jaar verschillend hoeveel plekken er vrij komen.

Op enthousiasme en motivatie! Gezien onze beperking in plekken, zoeken wij leden die het onderste uit de kan willen halen en naar alle onderwijsactiviteiten zullen komen omdat ze zich graag willen verdiepen in de chirurgie. Wij selecteren dus niet op de kans dat een kandidaat ‘een goede chirurg zou zijn’, noch kunnen wij ervoor zorgen dat onze leden een chirurgische loopbaan krijgen.

Aangezien VCMS Leiden afhankelijk is van te huren locaties en materialen gebruikt, is er een contributiebedrag van zestig euro vastgesteld. In het academisch jaar 2020-2021 is dit bedrag gelijk gebleven. Voor dit bedrag kun jij alle masterclasses en workshops van VCMS Leiden bijwonen. Naast deze onderwijsdagen ben jij natuurlijk ook welkom om als VCMS-lid tegen gereduceerde prijs naar de landelijke activiteiten van de VCMS te gaan. Ook zullen er tijdens het jaar andere activiteiten zijn waar je als VCMS-lid gratis of tegen een gereduceerde prijs naartoe kunt gaan. Hierbij kan gedacht worden aan open activiteiten van de verschillende VCMS-afdelingen en landelijke of lokale symposia en congressen.