You are currently viewing Terugblik masterclass ‘Onderzoek’

Terugblik masterclass ‘Onderzoek’

Afgelopen donderdag 9 maart heeft de masterclass over het doen van onderzoek door Boris Janssen, PhD’er aan de afdeling HPB chirurgie van het Amsterdamumc, locatie AMC, plaatsgevonden. 🙇🏻‍♂️🔬

Gedurende de avond heeft Boris de leden meer verteld over hoe hij bij onderzoek terecht is gekomen en wat dit hem heeft gebracht. Net als onze leden heeft Boris de bachelor geneeskunde gevolgd in Leiden en is in deze periode lid geweest van VCMS Leiden. Verder heeft hij verteld over welke invloed bepaalde keuzes hebben gehad op zijn loopbaan. Daarnaast heeft hij veel tips gedeeld, waaronder ‘Just do it’.

Nadat hij had toegelicht hoe hij in zijn PhD-traject terecht is gekomen, kon een stukje inhoudelijk over het onderzoek niet ontbreken. Vol enthousiasme heeft hij de studenten door de verschillende denkstappen meegenomen en meer vertelt over de toepassing van Artificial Intelligence, met name in de herkenning van pancreas carcinomen.

Wij kijken terug op een succesvolle avond, waarin de leden een breder beeld hebben gekregen bij het doen van onderzoek en ook een ander stukje van de chirurgie hebben kunnen meegeven!

Leave a Reply