You are currently viewing Terugblik workshop ‘Wervelkolom schroeffixatie’

Terugblik workshop ‘Wervelkolom schroeffixatie’

Afgelopen donderdag 30 maart heeft de workshop wervelkolom schroeffixatie plaatsgevonden gegeven door drs. R. de Boer, neurochirurg in het LUMC en Spaarne Gasthuis. 🧠👨‍⚕️

Tijdens de workshop hebben de leden allereerst de anatomie van het wervelkolom opgefrist en hierna kennis vernomen over wanneer het wervelkolom instabiel is. Vervolgens zijn de verschillende procedures uitgelegd die worden gebruikt kunnen worden voor het fixeren van het wervelkolom, zoals de procedure via het pedikel en de massa lateralis. Daarna was het tijd om zelf hands-on aan de slag te gaan. Ze hebben kennis gemaakt met de instrumenten die gebruikt worden bij de procedures, hoe deze instrumenten gehanteerd dienen te worden en werd er gelijk ervaren hoe je met deze instrumenten te werk gaat door het daadwerkelijk zelf uitvoeren van de schroeffixatie. Hiermee hebben de leden gelijk hun behendigheid met deze instrumenten kunnen trainen.

Wij kijken als bestuur terug op een zeer geslaagde workshop, waarbij de leden zowel theoretische als praktische ervaring hebben opgedaan!

Leave a Reply