You are currently viewing Terugblik masterclass ‘Vasculaire neurochirurgie’

Terugblik masterclass ‘Vasculaire neurochirurgie’


Afgelopen maandag 13 februari heeft de masterclass ‘Vasculaire neurochirurgie’ door drs. A. Kronenburg, neurochirurg, en dr. E. Ghariq, interventieradioloog, beide werkzaam in het HMC, plaatsgevonden. 🧠

Gedurende de avond hebben de leden meer geleerd over de verschillende neurovasculaire aandoeningen die er voorkomen in de hersenen. Zo is er uitgebreid gesproken over het aneurysma, beroerte, arterioveneuze malformaties (AVM) en durale arterioveneuze fistels (DAVF). Bij al deze aandoeningen is er ingegaan op de etiologie en de karakteristieken hiervan. Afwisselend vertelde drs. A. Kronenburg over de chirurgische behandeling en dr. E. Ghariq over de endovasculaire mogelijkheden, beide ondersteund door veel beeldmateriaal. Hierbij zijn ook de voor- en nadelen van de verschillende benaderingen besproken, waarbij uitgebreid stil is gestaan bij de (verschillen in) complicaties. Onder andere de locatie in de hersenen en de precieze karakteristieken, zoals de vorm en grootte van de vaatafwijkingen, zijn van belang welke benadering het meest geschikt is voor een bepaalde type patiënt. 💉🥼

De combinatie van sprekers en verschillende invalshoeken voor een neurovasculaire hersenaandoening zijn zowel door de leden als ons bestuur zeer goed ontvangen. Wij kijken als bestuur terug op een interessante en leerzame avond!

Leave a Reply