You are currently viewing Workshops Skillslab

Workshops Skillslab

Dit jaar hebben onze leden weer kunnen genieten van twee van onze meest populaire workshops: Basic Surgical Skills en Laparoscopie! šŸ©ŗšŸ’‰

Deze workshops zijn een jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor VCMS Leiden en laten deelnemers kennismaken met de essentiƫle vaardigheden die nodig zijn in de chirurgische wereld. Dankzij het grenzeloze enthousiasme van onze toegewijde instructeurs Alain, Willeke en Charissa, hebben onze leden een leerzame ervaring gehad.

In de workshop Basic Surgical Skills hebben deelnemers onder begeleiding van Dr. Dorottya de Vries geleerd om transcutaan te hechten en om knopen te leggen. Terwijl tijdens de workshop Laparoscopie de deelnemers werden geintroduceerd in de wereld van minimaal invasieve chirurgie. Van het spannen van elastiekjes rond spijkers tot het zorgvuldig pellen van het buitenste laagje van een “cyste” waterballon zonder deze te laten knappen – de ervaring was erg leerzaam!

Het bestuur kijkt met grote voldoening terug op deze geslaagde workshops en we zijn vastbesloten om deze traditie voort te zetten in deĀ komendeĀ jaren. Graag bedanken wij het skillslab voor hun inzet en prettige samenwerking!

Leave a Reply