You are currently viewing Masterclass Traumatologie van het aangezicht

Masterclass Traumatologie van het aangezicht

Afgelopen woensdag vond de masterclass Traumatologie van het aangezicht plaats, verzorgd door drs. Pascal Houppermans, kaakchirurg in het HagaZiekenhuis, Den Haag. Dit onderwerp is een van zijn expertises. Met fascinerend audiovisueel materiaal (o.a. patiëntfoto’s en video’s) en een goede dosis humor van de spreker werd de kijker van het begin tot het einde geboeid.  

Onderwerpen die aan bod kwamen waren de etiologie van aangezicht traumata en kaakchirurgie om de ademweg veilig te stellen. Daarnaast werden chirurgische ingrepen bij traumata midfaciaal, van de mandibula of van de sinus frontalis behandeld. Een belangrijk leerpunt in de masterclass was het beheersen van de Le Fort classificatie om onderscheid te maken tussen de drie meest voorkomende fracturen van het aangezicht.  

Naast de chirurgische techniek en indicatiestelling ging drs. Houppermans ook in op de werkzaamheden van de kaakchirurg in het algemeen en de combinatie van de opleidingen geneeskunde en tandheelkunde. De Leidse bachelorstudent leert niet over de kaakchirurgie in het reguliere curriculum en daarmee was deze masterclass een uitstekende toevoeging aan het beeld van snijdende carrièremogelijkheden.  

Wij willen dr. Houppermans graag bedanken voor zijn enthousiaste verhaal en kijken uit naar de volgende masterclass en workshop! 

Leave a Reply