You are currently viewing Workshop ‘Laparoscopie’

Workshop ‘Laparoscopie’

Afgelopen maandag 9 januari heeft alweer de eerste activiteit van het jaar 2023 plaatsgevonden, namelijk de workshop laparoscopie in samenwerking met het skillslab van het LUMC. 🩺💉

Deze workshop komt regelmatig terug in de verschillende jaren van VCMS Leiden, aangezien de leden iedere keer weer even enthousiast zijn om kennis te maken met de laparoscopische instrumenten en daadwerkelijk zelf aan de slag te gaan hiermee! Vele operaties worden tegenwoordig met deze techniek uitgevoerd, waardoor de leden veel met de laparoscopie te maken zullenkrijgen gedurende de coschappen en hun verdere carrière. Tijdens de workshop hebben de leden een vijftal verschillende oefeningen uitgevoerd variërend van een elastiekje spannen rondom spijkers tot het buitenste laagje van een zogenaamde waterballon “cyste” af te pellen, zonder dat de ballon knapt! 🎈✂️De hand-oogcoördinatie is bij alle leden zeer op de proef gesteld, waarbij de een nog sneller was dan de ander voor de opdracht voor de chirurgische competitie. 🏆

Met een voldaan gevoel kijken wij als bestuur terug op een erg succesvolle workshop die door de leden erg gewaardeerd werd!

Leave a Reply